Jovana Tošković – Plan B je da pojačam plan A

U sledeće sam sigurna, a to je da neću dozvoliti nikome da me toliko poljulja da odustanem od svojih snova, da napustim viziju koju imam i put kojim sam krenula, za koji više ne postoji plan B.

Ništa što bilo ko bude rekao ne može za to biti ni približno dovoljno, jer mog konja umem i mogu jedino ja da ukrotim, druge je odavno zbacio sa sedla i objasnio mi da oni ne mogu da osećaju pravi smer galopa i potrebne impulse za moj život. I onda kada posrnem nakratko i onda kada danima šepam, i onda kada krvarim i kada izgleda kao da više nemam snage, znam da sledi nova kreativnost, i da oporavci možda ne izgledaju prijatno, ali oporavljeni čovek zna da je svaki korak unapred nemerljiva radost, i da je neopterećen spoljašnjim stvarima i suvišnim reakcijama.

Kada sam krenula na ovaj put, obećala sam sebi da ću uvek da slušam srce i sledim osećaj po unutrašnjem ritmu, da mi univerzum čuva leđa i onda kada ja zaboravim na svoje dobro, da ću nastojati da činim ono što mi donosi najviše radosti, neometano od tuđih verzija mog života, da tuđ razum nije moj, i da se niko ne može uveravati ni u šta – jer svako ima svoju realnost, i svako je za sebe, nepogrešivo, u pravu.

Tako da, moj život jeste moja odgovornost, moja radost i snovi su u mojim rukama, a svom kreativnom detetu imam da poručim da može neometano da ide kuda želi i da se zabavlja izmišljajući nove igre i autentična pravila, dok mu nudim ljubav, mirnu luku i sigurnost u snagu da je jači od bilo kog čudovišta.

BY: Jovana Tošković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *