Zašto Danilo Lazović nije na slici Kafana kod besmrtnih?

Glumac Danilo Lazović rođen je 25. novembra 1951. Mada ga se stariji sjećaju još iz „Otpisanih“, široj publici je najpoznatiji kao Šćepan Šćekić iz „Srećnih ljudi“ i Čerčil iz „Porodičnog blaga“, a možda najviše zahvaljujući tim ulogama stekao je reputaciju velikog glumca, ali i ljubitelja kafana.

Kad je društvenim mrežama krenula da kruži slika „Kafana kod besmrtnih“, bilo je onih koji su se zapitali zašto tu nije bilo mjesta i za Danila Lazovića, koji je takođe bio poznat glumac i boem.

Ta slika možda je izgrađena ulogama koje je Lazović nosio, ali njegovi prijatelji i saradnici tvrde da je istina ipak drugačija, ovaj glumac zapravo nije bio ljubitelj čašice i kafanske atmosfere.

Za razliku od brojnih svojih kolega, Lazović je rijetko sjedio u pozorišnim bifeima, govoreći da nema vremena da se bavi beogradskim zabavama i klubovima.

“On nije volio kafane, a obožavao je da se šali. Imao je vrlo specifičan smisao za humor i dobru dušu“, rekao je jednom prilikom za njega reditelj Siniša Pavić.

Lazović je bio porodični čovjek i volio je prirodu. Sa suprugom Brankom ima četvoro djece, a kako bi im obezbijedio bolje uslove za odrastanje, iz centra grada su se preselili na Avalu, daleko od gradske gužve, gdje je Danilo uživao u obavezama oko domaćinstva. I to dok je bio u vrhuncu popularnosti.

“Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umjesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom djetinjstvu. Moj otac je bio patrijarhalan i konzervativan, želio je da od nas napravi dobre ljude. Vaspitavao nas je u duhu prave porodice, gdje se zna ko je ko i šta ko radi, kao i da je ljubav prema Bogu osnov svega“, pričala je njegova najstarija ćerka, Jelena Lazović.

Danilo Lazović je rođen 25. novembra 1951. godine u Brodarevu, na granici Srbije i Crne Gore. Odrastao je u radničkoj porodici, a Lazovići su se 1958. godina preselili u Priboj na Limu, gdje je poznati glumac završio gimnaziju. Na Fakultetu dramskih umjetnosti diplomirao je 1974. godine, kada je i ostvario prvu zapaženu ulogu u kultnoj seriji „Otpisani“.

Od tada su se ređale značajne uloge na filmu, ali i u teatru, mada ga publika najbolje pamti po ulogama u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“…

BY: Espreso

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *