Milena Dravić: Alfreda Hičkoka sam vodila u Skadarliju

Milena Dravić, legendarna srpska glumica, zbog svog profesionalnog ugleda i velikih uloga na filmskom platnu poštovana je i cijenjena u cijelom svijetu. Njena fotografija krasila je naslovnicu Njujork tajmsa, a zahvaljujući projekciji ostvarenja “W. R. – Misterije organizma” Dušana Makavejeva u Kanu, imala je priliku da upozna Džeka Nikolsona, Džona Lenona i Joko Ono i druži se s njima, prenosi Kurir.

Zbog toga joj je, po povratku u Jugoslaviju, rečeno da neće igrati doktorku Veru u filmu “Sutjeska” jer se “neprimjereno ponašala” u Francuskoj. Ali ulogu je ipak dobila jer je to tražio lično Ričard Barton, koji nije bio zadovoljan njenom alternacijom. Ono što Milena posebno pamti jeste druženje s Alfredom Hičkokom.

“Bila sam u društvu s legendom, silno počašćena, i to zauvijek ostaje u sjećanju. On je već tad bio jedan od najvećih reditelja svih vremena, a ja jako mlada, na početku karijere. Hičkok je sa suprugom došao u Beograd, a ja sam bila domaćin s naše strane. Već tada sam znala većinu njegovih sjajnih filmova. I njegovu suprugu pamtim kao dragu, simpatičnu ženu. Šetali smo se Beogradom, posjetili Skadarliju”, prisjetila se glumica za hrvatske medije.

Publika u Hrvatskoj trenutno gleda Dravićevu u seriji “Putovanje u Vučjak”.

BY: CdM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *